Hem     |      Var ligger Rönnskär?     |      Information om Rönnskär     |      Temperaturer     |      Bilder     |      Kalender/Boka          

Information om Rönnskär


Huset
Huset kan kanske bäst beskrivas som enkelt men funktionellt med tonvikt på ett uteliv nära naturen. Det finns en storstuga som har matplats och sittgrupp med utsikt över havet. Annars kan blickarna riktas mot en öppen brasa eller TV.

Som komplement finns en sittgrupp i glasat rum med utsikt mot trädgården i söder.

I rad finns fyra sovrum, alla med olika karaktär. Det största har dubbelsäng, delbar om så önskas och direkt utgång till trädgård. Nästa är mer ett barnrum med våningssäng, och plats för ytterligare en säng. Dessutom finns här ett extra krypin med säng för den som vill var lite mer självständig. Det sista rummet har enkelsäng.

Köket är rymligt och öppet mot matplatsen. Det är utrustat med elspis med ugn, mikrovågsugn, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Övriga hjälpmedel är elvattenpanna, kaffebryggare och mixerstav. Porslin räcker för många gäster.

I köksskåp finns ett bassortiment av socker, salt och peppar samt ett urval kryddor, som är till för att användas. Den som gör slut på något skaffar nytt.

I badrum finns badkar, avskild toalett med extra ingång utifrån samt tvättmaskin.

Förutom väderskyddad huvudentré finns dörr ut i köket och dörr ut mot stensatt uteplats mot sjön. Alla dörrar har ett trappsteg ut i trädgården.

Ytterligare beskrivning finns på planritning och fotografier i storstugan, stora sovrummet.

Runt huset
Huset ligger bekvämt nära en liten strandväg, på en höjd med en fantastisk utsikt över havet. Bjärelandet skymtar i fjärran. Runt huset finns gräsmattor för lek. Därefter tar naturen över i sluttningen ner mot havet.

Nere vid vattnet finns på kort avstånd en brygga med gott om plats. Barn kan fiska krabbor eller hellre leta efter dem under stenarna. I bland finns en flotte att simma till. Åt andra hållet finns byns lilla hamn med möjlighet att låna båt.

Närmaste omgivningen
Vårt stuga ligger i ett liten grupp strax utanför Skärets by och är omgiven av naturreservat. Hela området är av en speciell karg natur med ett rikt djurliv med blommor och bär att fritt plocka.

Aktiviteter

Sport och friluftsliv
Det finns ett stort utbud av aktiviteter beroende på årstid. Här några exempel:
  • Sommaren Bad- och båtliv, skogsvandringar, speciellt på närbelägna Kullaberg, fiske av olika slag.
  • Tennisbana finns i närbelägna byn Arild
  • Den golfintresserade har St Arilds golfbana 1/2 km bort eller Kullabergs golfbana ovanför Mölle
Sightseeing
Området i Nordvästra Skåne är rikt på utflyktsmål.

För den matintresserade finns flera restauranger och serveringar i omgivningen. Redan i Skäret finns det välkända kaféet Flickorna Lundgren.

Kontakta vid behov Turistinformationen om du behöver vidare hjälp.